groene smoothies

Gezonde groene drankjes die je kunnen helpen met afvallen zijn allesbehalve een fabeltje. Op veel websites is er onenigheid tussen de voorstanders en de tegenstanders van de groene smoothie. Maar een groene smoothie helpt je met afvallen en in dit artikel vertellen we je waarom.

Minder calorieën

Wie een groene smoothie eet, krijgt veel groenten en fruit binnen. In de meeste smoothies zit al direct twee ons groenten en dat is precies wat je volgens het Voedingscentrum moet eten om gezond te blijven. Daar doe je ook nog eens fruit bij. Conclusie: de groene smoothie zit boordevol vitaminen, mineralen, ijzers, vezels en andere stoffen die je lichaam en hormoonhuishouding ten goede komen.
Voordeel is dat je heel weinig calorieën binnenkrijgt. Er zitten nauwelijks calorieën in groenten en fruit (zeker in vergelijking met gesuikerde sappen zoals appelsap, tomatensap en sinaasappelsap) en de koolhydraten die er inzitten, zijn natuurlijk.

Vervanger

De groene smoothie is daarbij ook nog eens de perfecte vervanger voor veel andere ongezonde tussendoortjes en lunches. Wist je dat brood helemaal niet zo gezond is? Vervang je lunch met brood bijvoorbeeld eens door een groene smoothie met kiwi, banaan en spinazie. Je zal merken dat je veel lekkerder in je vel komt te zitten, dat je stoelgang een stuk soepeler verloopt en dat je gewicht begint te verliezen naarmate je dit even volhoudt. Dus met groene smoothies kun je zeer zeker afvallen.

Maak er genoeg

Groene smoothies hebben wel even de tijd nodig. Maak er dus genoeg. Je kunt in één keer heel veel maken door een grote blender te vullen met groenten en fruit (gebruik vooral citroen voor de smaak) en deze invriezen in kleine bakjes of flesjes. Laat ze lekker ontdooien en je smoothie is gedurende de hele dag koud. Recepten zijn er in overvloed. Je kunt dus eindeloos variëren binnen deze nieuwe gezonde gewoonte.

Leave a Reply