Kip recept

Kip is geclassificeerd als een hoogwaardige eiwitten en dat kan weer leiden tot bescherming tegen hart-en vaatziekten. Eiwit vertraagt de lediging van levensmiddelen uit de maag en helpt het behoud van stabiele bloedsuikerspiegel, zodat je niet zo hongerig voelt na een maaltijd. Dit betekent dat op een praktische en op een economisch niveau, kip echt vult en het duurt langer dan gemiddeld te verteren, wat betekent dat je minder kans krijgt om ongezond te snacken. Dit ongelooflijk eenvoudig en zeer effectieve gegrilde kip recept is super lekker en perfect en sappig. Het is een algemene prachtige manier om kip te grillen.

Ingrediƫnten

1 teentje knoflook, gesneden, of meer naar smaak
2 theelepels Aziatische chili pepersaus (zoals sambal oelek)
1 1/2 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels rijstazijn zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 pond kippendijen
1 limoen, in 8 partjes

Bereiding

Maak de knoflook tot een pasta met een vijzel en stamper. Meng chili pepersaus, ahornsiroop, sojasaus, mayonaise, en rijst azijn in knoflook tot marinade goed gecombineerd is.
Zet de kippendijen een grote platte container (zoals een ovenschaal) en giet de marinade over de kip; roer de kip in de marinade en dek de schotel af met plastic. koel ongeveer 3 uur in de koelkast. indien gewenst, laat het ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur staan.
Verwarm de houtskoolgrill op hoog vuur. Leg kippendijen op de hete grill met gladde zijkanten naar beneden. Grill de kip ongeveer 3 minuten. Draai kip en grill de andere kant ook ongeveer 5 minuten. Doe dit om en om ongeveer 15 minuten lang of tot de kip goed gaar is. Als de kip gaar is serveer gegarneerd met partjes limoen.

Bekijk voor meer recepten Yesrecepten.nl

Leave a Reply