Homemade Thanksgiving Rustic Pumpkin Soup puree in ceramic Bowl

In de periode dat het kouder wordt en de dagen korter worden is er niets lekker dan warm thuis zitten. Er zijn typische taferelen als het kouder wordt, men gaat bijvoorbeeld warme chocolademelk drinken. Een andere gewoonte wat veel mensen doen is soep maken. Er is na een koude dag niks lekkerder dan thuiskomen en een lekker soepje eten. Soep is warm en daarom uitermate geschikt als herfst of winter gerecht. Naast dat een soep vaak lekker warm is, is een soep vaak nog hartstikke gezond. Vooral als u een soep zelf maakt met veel groenten.

Een echte herfstsoep die eruit springt is pompoensoep, pompoenen zijn de groenten die passen bij het seizoen herfst. Pompoenen zijn aan het eind van de zomer begin herfst gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, waardoor het maken van een pompoensoep een stuk gemakkelijker gaat. Ook is de kleur van de soep op en top herfst. Oranje is echt een kleur die bij de herfst past, dit is het leukste omdat buiten de bladeren ook oranje worden en dan past pompoensoep daar uitstekend bij.

Pompoensoep naar eigen smaak
Een goede basis voor een pompoensoep is natuurlijk pompoen. Men kan kiezen om zelf een hele pompoen te kopen en deze dan zelf snijden, maar er kan ook gekozen worden om een pompoen al kant en klaar in stukjes te kopen. Dit is wel zo gemakkelijk omdat u dan niet de vaak harde pompoen zelf hoeft te snijden.

Er zijn verschillende manieren om een pompoensoep te maken. Zo is het mogelijk om verschillende ingrediënten naar smaak zelf toe te voegen. Een pompoen heeft uit zichzelf niet bijzonder veel smaak, om die reden voegen mensen allerlei ingrediënten erbij om de soep nog lekkerder te maken. Er kan bijvoorbeeld voor worden gekozen om room toe te voegen bij de soep, de soep krijgt hierdoor een dikkere en romigere structuur, waardoor deze meer vult. Maar er kan ook gekozen worden om er een pittig element aan toe te voegen. Dit is het leuke en diverse aan pompoensoep er zijn zo veel uitgangsposities en het geeft u de kans om uw eigen draai hieraan te geven. Wel dient men de soep op smaakt te brengen met smaakmakers zoals uien en knoflook.

Wat heeft u nodig?
Voor een pan voor 4 personen heeft u de volgende ingrediënten nodig;

  • 1 a 1,5 kilo pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram winterpeen (erg lekker bij pompoen)
  • 1 liter water
  • 3 el olijfolie
  • 1 tablet groentebouillon
  • Kruiden naar keuze

Verder heeft u een grote pan en een staafmixer nodig. Na het bakken van de uien en knoflook kan het water in de pan worden gegoten, vervolgens worden de groenten toegevoegd en het bouillonblokje. Daarna dient alles zo’n 30 minuten gekookt te worden. Vervolgens kunt u met een staafmixer de groenten tot een glad geheel maken. Vervolgens garneert u de soep en is deze klaar om op tafel gezet te worden. Ook kunt u een beetje room of crème fraîche toevoegen. En zo heeft u een heerlijk herfst recept op tafel.

Leave a Reply