Biologisch eten

live-green-magazine-toekomst-van-biologisch1-adobestock-pixelot

Het eten wordt steeds meer bewerkt en dat is voor sommige zeer storend, zij zien hun eten liever onbewerkt of biologisch. Biologisch voedsel, dus gewassen worden ook bespoten, het verschil met deze bestrijdingsmiddelen is dat deze plantaardig zijn, dus van een natuurlijk materiaal gemaakt. Het ‘’gewone’’ groente en fruit worden bespoten met bestrijdingsmiddelen die kunstmatig gemaakt zijn. Deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid is kleine proporties, maar in grote proporties wel. Daarom eten veel mensen liever biologisch, maar biologisch eten is vaak duurder dan normaal voedsel, dit komt omdat het voor de boer een stuk duurder is om te produceren.

Ook op vlees en vis is een vorm van biologisch mogelijk. Zo kan vlees een beter leven keurmerk hebben, maar hoeft dit niet direct biologisch te zijn. Hetzelfde geldt voor vis, dit is sowieso al een lastigere benadering omdat vis, vaak in het wild groeit. Biologisch vlees ontstaat als de dierenvoeding krijgen dat bij hen past, zij krijgen dan niet bepaalde soja, rijst of mais diëten. Deze dieren krijgen tevens ook alleen maar biologisch voedsel toegediend, dus zij zullen dan vaak geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgen van uit voedsel.

Vis daarentegen is wat lastiger te categorieën, want vis wordt gevangen, maar uit eigen kweek kan vis biologisch zijn. Het ligt allemaal aan het voer dat deze vissen krijgen voordat zij veranderen in een filetje. Er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt in het geval van vis, want men gebruikt dan geen antibiotica. De kwaliteit van leven is ook beter omdat de vis meer ruimte heeft en op kleinere schaal kan produceren heeft de vis meer ruimte. Duurzame vis daarentegen wordt niet gekweekt deze wordt gevangen in het wild. Maar de methode van het vissen is duurzaam en niet schadelijk voor de natuur, daarom is deze vis duurzaam gevangen. Hierdoor is het mogelijk dat de vis in beide situaties beter kan smaken. Maar dit ligt allemaal aan de manier hoe deze wordt bereid.

Leave a Reply