health

Bij hennepzaadolie denken veel mensen dat het behoort tot hennepplant. Dit is ook zo, echter heeft het niet dezelfde werking als de drug marihuana waar men al snel de vergelijking naartoe trekt. Hennepzaadolie wordt gemaakt van de cannabisplant, maar bevat echter een zeer kleine hoeveelheid THC. Deze stof zorgt voor de werking van marihuana zoals die bekend staat. Hennepzaadolie is juist bekend vanwege de ontzettend gezonde olie die het is. Hennepzaad is namelijk erg rijk aan gezonde vetten, eiwitten, een veelheid aan mineralen en de voedzaamheid. In dit artikel zullen een aantal gezondheidsvoordelen benoemd worden van hennepzaadolie, waardoor deze olie goed past binnen een gezonde levensstijl. Hennepzaadolie wordt om die reden ook wel geschaald als een gezondheidsolie.

Hennepzaadolie en de gezondheidsvoordelen

Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan hennepzaad. Het eerste voordeel is het feit dat hennepzaad een uitstekende bron is van plantaardig eiwit. Maar liefst 25% van de calorieën uit hennepzaad komt van eiwit. Relatief gezien is dit best een flink percentueel aandeel. Het is dus een rijke bron van eiwit en daarnaast is het ook hoogwaardig eiwit, aangezien alle essentiële aminozuren aanwezig zijn. Het lichaam kan zelf ook bepaalde aminozuren aanmaken, maar essentiële aminozuren dient het lichaam te verkrijgen uit de dagelijkse voeding. Deze volledigheid aan dit type eiwitten is in andere plantenbronnen lastiger aan te treffen, omdat in de meeste gevallen het aminozuur lysine mist. Een ander voordeel van het eiwit uit hennepzaadolie is dat het erg snel verteerbaar is.

Het 2e voordeel van deze gezondheidsolie is dat hennepzaad eigenlijk een noot is. Een kenmerk van noten is dat het ontzettend voedzaam is, bovendien heet hennepzaad ook een nootachtige smaak. 30% van de calorieën behoort tot de vetten, waarbij het erg rijk is aan de volgende essentiële vetten: Omega 6 en Omega 3. Elk lichaam heeft vetten nodig, maar kies dan wel een bron die hoogwaardige vetten bevat die het lichaam zeker nodig heeft zoals vetten uit hennepzaad. Naast gezonde vetten bevat het namelijk ook fosfor, ijzer, zink, magnesium, natrium, vitamine E, kalium, zwavel en magnesium.

Hennepzaadolie is een rijke bron aan gamma-linoleenzuur en argarine, deze staan in verband met het verminderen van het risico van hartziektes. Wereldwijd zijn hartaandoeningen de belangrijkste doodsoorzaak. Om in het kort nog even aan te duiden waarom hennepzaadolie tot de echte gezondheidsolie behoort of een echte superfood is, komt doordat het ontzettend rijk is aan nuttige voedingsstoffen. Het lichaam heeft een veelheid aan verschillende voedingsstoffen nodig en deze olie is dan ook zeker een goede toevoeging aan een gezond levenspatroon. Let wel op, het is wel rijk aan calorieën door het hoge gehalte vetten.

 

Leave a Reply