Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van eten. Daarnaast zijn er ook nog trends die nog steeds bezig zijn, denk hierbij biologisch verantwoord eten. Voor het jaar 2017 zullen er enkele voorspellingen gedaan worden rondom mogelijke trends die plaats gaan vinden.

Nieuwe meelsoorten

De afgelopen jaren zijn er al heel wat nieuwe meelsoorten populair geworden, zoals havermeel en kokosmeel, maar de verwachting is dat deze trend zich zal gaan doorzetten in het jaar 2017. Verschillende soorten waarvan er een opkomst wordt verwacht zijn: kikkererwtenmeel en quinoameel. Hiermee kan er dus lekker geëxperimenteerd worden, waardoor je misschien wel heel lekker brood kan maken.

All day menu’s

Het afgelopen jaar stond in het teken van all day breakfast, de hele dag door ontbijten. Hierdoor was het helemaal niet raar om om vier uur in de middag nog even een English breakfast te bestellen. Deze trend zal zich aanpassen in het jaar 2017. In het jaar 2017 zullen veel restaurant een menukaart introduceren die de hele dag geldig is, dus geen aparte lunch- en dinerkaarten meer, maar een grote kaart voor over de hele dag.

Bewust eten

Deze trend was al aanwezig de afgelopen jaar en deze zal zich zeker ook gaan doorzetten. Wel wordt er verwacht dat er niet meer gekeken gaat worden naar elk ingrediënt van een product, maar dat men er zich wel nog steeds van bewust in wat het in zijn of haar mond stopt. Veel koks zijn bezig met het bedenken van gerechten die als snack kunnen worden gezien, maar toch nog bewust zijn. Hierdoor kan je toch nog optimaal genieten en is er geen reden voor een schuldgevoel na het eten van een snack.

De verwachting is dat deze trends zeker zullen gaan plaatsvinden dit jaar, wellicht zijn er nog meer trends die gaan opspelen en deze zullen uiteraard bekend gemaakt worden.

Leave a Reply