De officiële buitenkeuken bucketlist

Zeker in de zomer is het in Nederland nog aangenaam vertoeven. We mopperen graag over het weer, maar in de maand juli en augustus valt er meestal weinig te klagen in ons kikkerlandje. Voor deze maanden geld dus wees zo veel mogelijk buiten om er van te genieten. Dit buiten genieten kan ook door het aanschaffen van een buitenkeuken. Een buitenkeuken is zo veel meer dan een veredelde Barbecue dat ik besloot er een volledig blog aan te weiden.

De grill mag uiteraard niet ontbreken in de buitenkeuken. Het is ten slotte de basis van het volledige concept. Barbecue is een van de grootste zomerse bezigheden in Nederland. De grootste keuze? Blijf je conservatief op houtskool stoken of ga je voor een gasgrill.

Het aanrecht is naast de grill een onmisbaar item binnen de keuken. Ten eerste zodat er buiten het vlees en de salade bereid kan worden. Daarnaast om de tuinsets netjes te houden. Een goed aanrecht is uiteraard voorzien van een wastafel (graag met stromend water) en voldoende kastruimte. Veel ontwerpen werken met hout om de natuurlijke look van de tuin en het buitengevoel te versterken. Niemand zit te wachten op een aluminium aanrechtblad in combinatie met RVS kasten in de tuin.

Uiteindelijk is een goede vuurkorf zeker een aanrader. Het kan ’s avonds nog wel eens gevaarlijk afkoelen, zeker in het voor en na jaar. Een vuurtje verhoogt niet alleen de sfeer, maar verwarmt ook goed en zorgt er voor dat zelfs bij een temperatuur van 10 graden het aangenaam vertoeven is zonder jas. Uiteraard dienen de blokken voor de vuurkorf droog en netjes bewaard te worden. Je kan ze bijvoorbeeld opbergen in de overgebleven ruimte onder het aanrecht, dat geeft gelijk een natuurlijke look aan de keuken.

Uiteindelijk is het ook belangrijk om de juiste tuinmeubels te hebben om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven. Kijk voor het meest uitgebreide aanbod aan tuinmeubels op latour-lith.nl. Het resultaat van een goede combinatie tussen een buitenkeuken en een mooie tuinset is toch wel dat ze samen met goed vlees elke zomeravond tot een groot feest maken.

Leave a Reply