Gezond voedsel Airfryer

Toen ik voor het eerst hoorde van Airfryers, was ik meteen enthousiast. Ik ben een grote fan van keukengadgets en ik begon meteen meer te vragen aan mijn informant en andere vrienden. Ik was binnen de kortste keren volledig overtuigd en heb meteen een Airfryer aangeschaft. Je hebt waarschijnlijk zelf ook wel eens van Airfryers gehoord op televisie of ergens anders, maar vraagt je af of ze geschikt zijn voor je. Vandaag bepreken we drie voordelen van Airfryers.

Airfryer

Airfryer

Bakken zonder olie

Het grootste voordeel van een Airfryer is het feit dat je je voedsel kunt bereiden zonder het onder te dompelen in olie. We willen allemaal het vet in onze voeding verminderen vanwege gezondheidsredenen en Airfryers doen hun bakwerk met hete lucht als vervanging voor hete olie. Mensen met een hoog cholesterolgehalte, gewichtsproblemen en hartaandoeningen kunnen zich verheugen, evenals mensen die deze problemen in de toekomst niet willen ontwikkelen.

Normaal gesproken moet je luchtgebakken voedsel bespuiten met slechts een klein beetje olie, voor knapperigheid. Hierdoor kan het proces niet 100% vetvrij worden genoemd.

 

Veilig, milieuvriendelijk en zuinig

Airfryers zijn veilig, in tegenstelling tot normale friteuses, die berucht zijn voor het veroorzaken van branden.

Airfryers hebben aan/uitschakelaars en timers, zodat ze meer geschikt zijn voor kinderen dan een oven of een fornuis.

Airfryers gebruiken aanzienlijk minder energie dan een oven, wat geld bespaart en de CO2-uitstoot vermindert.

 

Gemakkelijk op te ruimen

Iedereen die thuis gefrituurd heeft, weet van opruimproblemen. Er is overgebleven olie, die moeilijk te verwijderen en in het algemeen verspilling is, en hoe hard men ook probeert, er is een soort vette puinhoop.

Koks zullen opfleuren als ze horen van een apparaat dat kan koken met slechts een klein beetje rotzooi. De onderdelen van de Airfryer zijn gecoat met een ovenbestendige antiaanbaklaag en zijn vaatwasmachinebestendig. Hoe ideaal is dat?

Leave a Reply