Welke fruitsoorten kent u allemaal? De appel, banaan, peer, ananas, mango, mandarijn en de sinaasappel kent u hoogst waarschijnlijk wel. Het zijn de bekendere fruitsoorten en vaak zijn deze in de supermarkt bij u verkrijgbaar. Het is ook leuk om is wat anders te proberen, want er zijn nog veel meer soorten fruit. Wij hebben voor u een lijst gemaakt met 3 onbekende fruitsoorten.

De Cherimoya

Heeft u al is van deze fruitsoort gehoord? Het is een bijzonder exemplaar. De kleur van deze vrucht maakt het lekkernijtje tot een uniek verschijnsel. De lichtpaarse of fel groene schil onderscheidt de cherimoya. De smaak is erg lekker, want het smaakt naar slagroom gecombineerd met een aardbei. Ook is de cherimoya rijk aan vitamine B en C. Een echte aanrader!

cherimoya-fruit-2668293_960_720

De pitahaya

De naam van deze fruitsoort klinkt als een mix tussen een haai en een pitabroodje.De smaak is echter heel anders en de kleur ook! Omdat deze vrucht zo afwijkt van kleuren, wordt het ook wel de drakenvrucht genoemd. De drakenvrucht ziet er uit als een roze of geel bolletje met een harde buitenkant. Het is een cactusvrucht en smaakt naar een heerlijke milkshake of een cocktail van fruit!

735px-Pitaya_cross_section_ed2

De mangistan

De mangistan is een lookalike van de lychee, maar het is echter geen directe verwant. Het besje heeft een schil wat donkerrood is gekleurd. Een andere bijnaam voor deze fruit is ook wel de God of fruits. Dit heeft deze fruitsoort te danken aan de mix tussen druiven en aardbei smaak. Ook zitten er in deze bes enorm veel vitamine C’s en antioxidanten.mangostani

Waar kan ik het kopen?

Deze vruchten zijn niet in elke supermarkt te koop. U moet hier vaak wel eventjes naar zoeken. U kunt zoeken in verschillende toko’s, u kunt het bestellen op verschillende websites en in de wat kleinere oosterse supermarkten in Nederland.

 

 

 

Leave a Reply