Voedsel

Ondanks dat je misschien vaak labels van voedselproducten leest en goed let op wat je naar binnenwerkt, is er een grote kans dat je deze interessante voedselfeiten misschien niet kent. Hier zijn drie feiten over voedsel.

 

Je eten mag sporen van insecten bevatten

Het kan je worden vergeven dat je denkt dat wanneer je eten koopt, het geen fouten bevat en dat de wet ervoor zorgt dat het zo blijft. Nou ja, helaas niet. Het is namelijk zo dat kleine hoeveelheden insecten toelaat zijn (en vaak onvermijdelijk) in je eten. In de VS bijvoorbeeld, biedt de Food and Drug Administration (FDA) “natuurlijke defecten” aan in voedingsmiddelen, wat betekent dat uw voedsel legaal sporen van spullen kan bevatten die u waarschijnlijk niet wilt doorslikken. De FDA zal pas beginnen met een onderzoek naar voedingsmiddelen zodra de toegestane niveaus overschreden worden. Chocolade zou bijvoorbeeld alleen worden onderzocht zodra het 60 of meer insectenfragmenten per 100 gram heeft bereikt.

 

Kauwen op koffiebonen kan een slechte adem helpen elimineren

Veel te veel knoflook gegeten en moet je je ontdoen van de geur op je adem? Degenen onder jullie die op wat kauwgom kauwen of zelfs extra sterkte pepermuntjes eten, doen het verkeerd. Kauwen op gebrande koffiebonen kan je een beetje van je knoflook- of uienademhaling bevrijden. Andere goede opties om je adem op te frissen zijn peterselie of muntblaadjes. Als je liever je koffiedrinkt dan kauwt, hebben Israëlische wetenschappers ontdekt dat koffie de bacteriën kan remmen die tot een slechte adem leiden, maar je kunt het dan wel het beste zwart drinken.

 

Chocolade is zo gezond als fruit

Onderzoek heeft uitgewezen dat chocolade net zo goed voor u kan zijn als fruit. In proeven die donkere chocolade vergeleken met vruchtensappen gemaakt van bosbessen en granaatappel, bleek donkere chocolade meer ziekte bestrijdende antioxidanten te hebben. Voor maximaal voordeel is het het beste om donkere chocolade te kiezen boven melkchocolade, omdat melkchocolade extra suiker bevat en veel meer wordt verwerkt waardoor de gezondheidsvoordelen verminderen.

Leave a Reply

1 comment

  1. erjilopterin

    Enjoyed reading this, very good stuff, appreciate it. “Success doesn’t come to you…you go to it.” by Marva Collins.