Oesters eten: goed voor lichaam en geest

oesters

Oesters eten: goed voor lichaam en geest

Je wist het waarschijnlijk nog niet, maar oesters zijn een van de meest voedzame producten die er bestaan. Iedere oester beschikt namelijk over zo’n 59 sporenelementen, 12 soorten vitaminen, 19 aminozuren en allerlei Omega-3 vetzuren. Zink komt in een aanzienlijk deel van de oester terug en dat maakt oesters een zogenaamde brain food. Het regelmatig eten van oesters kan bijdragen aan de ontwikkeling van je hersenen en daarom is het voor iedereen raadzaam om af en toe wat oesters te eten. Proef en ervaar!

De voordelen van oesters eten

Ben jij er altijd op uit om gezond te eten om zo het beste uit jezelf  te halen? Dan is de overweging om regelmatig oesters te eten zeker de moeite waard. Wat de voordelen precies zijn? Ik heb het hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Draagt bij aan een optimale werking van je immuunsysteem
  • Kan je de capaciteit en werking van je geheugen positief beïnvloeden
  • Houdt je geest lekker helder
  • Positief effect op de ontwikkeling van je haar, nagels en huid
  • Kan de vruchtbaarheid of spermakwaliteit bevorderen

Wat oesters doen voor onze planeet

Behalve dat het eten van oesters positief kan bijdragen aan de werking van ons menselijk lichaam, hebben oesters eigenlijk nog veel meer voordelen voor onze hele planeet. Oesters filteren namelijk ons water en dragen bij aan het herstellen van onze kustlijnen. Bovendien zijn de schelpen de basis voor kalksteen en maken oesters dus stenen. Deze zijn vervolgens weer goed voor onze ecosystemen doordat ze een schuilplek bieden voor kleine dieren. Al met al zijn oesters dus ontzettend waardevol voor onze planeet en het menselijk lichaam. Het zal je dan ook niet verbazen dat er vandaag de dag steeds meer projecten zijn om oesterbanden te herstellen en het aandeel duurzame visserij te vergroten.

Handig: oesterextract capsules

Wil jij wel de voordelen van oesters eten ervaren maar walg jij al bij de gedachte aan het eten van oesters of kom jij er niet aan toe om dit regelmatig te doen? Dat begrijp ik zeker, al is het maar omdat oesters niet het hele jaar door (gemakkelijk en betaalbaar) verkrijgbaar zijn. Het bedrijf Ergomax biedt met hun slogan ‘‘Your health, our mission’’ dé oplossing: oesterextract capsules! Dagelijks een capsule oesterextract en je zult zien dat je je lichamelijk en geestelijk nog beter gaat worden!

Leave a Reply