U heeft er vast wel over gehoord: een proteïne dieet, maar wat is het nou eigenlijk? Als u aan een proteïne dieet doet, dan wilt u zo min mogelijk koolhydraten innemen. Koolhydraten zijn zetmeel, vezels en suiker. Producten waar veel koolhydraten in zitten zijn: ijs, producten die wit meel bevatten, aardappels en ook producten met heel veel graan. U kunt wel producten eten met veel proteïne, proteïne is een andere naam voor eiwitten.  In vleeswaren, vis, eieren en zuivelproducten. Bent u vegetarisch en wilt u nog steeds een proteïne dieet volgen, in noten, paddenstoelen, championgs en linzen zitten ook heel veel eiwitten. Vaak volgen mensen dit dieet om af te vallen. Wilt u toch nog af en toe snoepen, er zijn heel veel producten gemaakt met weinig koolhydraten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: cereal snoep, atkins chocolade etc. De producten van atkins hebben een heel ruim assortiment, van koekjes tot havermout en zijn in diverse supermarkten, natuurwinkels en drogisterijen te koop. Op zoek naar hulp bij afvallen? Tegenwoordig kunt u hulp inschakelen bij diverse partijen.

Hoe werkt een proteïne dieet?

Als eerst ligt het aan uzelf, u moet u eetschema aanpassen, dus voedsel zonder met weinig koolhydraten tot geen. Dit kan wellicht lastig zijn, want u moet letten op wat u weet. Als u per week een schema maakt met wat u gaat eten en dit opschrijft, kunt u dit niet fout doen. De week erop maakt u weer een nieuw schema met andere koolhydraatarme etenswaren, totdat het een gewenning wordt. Dit dieet volgt men om af te vallen, als u niet meer dan 30 gram koolhydraten binnenkrijgt per dag, kunt u afvallen. Het werkt namelijk zo: Ons lichaam verbrandt eerst de koolhydraten en daarna de vet. Als u weinig koolhydraten eet kan het lichaam meer vet verbranden, waardoor u snel af kunt vallen. Let op: het kan wel pittig zijn, want het is een zwaar dieet en u zult vaak trek krijgen in lekkernijen, maar geef het niet op en maak een bewuste keuze. Meer informatie leest u op deze website.

Koolhydraatarm en lekker

Er zitten in poffertjes heel veel koolhydraten, maar wat als u het nou heel lekker vindt? Kies dan voor de banaan poffertjes. Heeft u zin in iets anders? Kies dan voor een koolhydraten yoghurt (soja yoghurt) en havermout.  Soja yoghurt is gemaakt op basis van sojabonen en is daardoor gezond, ook valt het bij de meeste mensen goed in de smaak. Vind u brood heel lekker? Er zijn diverse supermarkten zoals de plus en AH die koolhydraatarme broden verkopen. Deze staan meestal bij de schappen waar de reguliere broden ook staan.  Wilt u meer advies hebben of meer informatie krijgen? Neem dan even een kijkje op internet of in de winkel en u vindt genoeg koolhydraatarme producten waar u van kunt afvallen en nog steeds van kunt gaan smullen. Twijfelt u over de koolhydraten, kijk dan even op de ingrediënten van het product en daar vindt u de hoeveelheden koolhydraten. Het zal aan het begin best wel lastig zijn om andere producten te eten, maar meestal kunt u na een paar weken al boodschappen doen zonder een planning en gaat het u veel makkelijker af dan gedacht.

Leave a Reply