De “trend” van de food truck festivals kennen we al een tijdje. Hij is overgewaaid en ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur. Veel Nederlanders vinden het heerlijk om bij goed weer verschillende kleine gerechten te proberen. Daarnaast is het een leuke manier om nieuwe gerechten te proberen en ondertussen gezellig bij te kletsen. Door dat het vaak meerdere kleinere gerechtjes zijn die je kunt bestellen, kun je ze ook nog eens delen met vrienden of familie. De food truck festivals zijn hot en dat hebben we gemerkt. Ze schieten als paddenstoelen de grond uit en bevinden zich inmiddels verspreid over heel Nederland. Ben je benieuwd welke food truck festivals je nu echt niet mag missen of wanneer ze misschien bij jou in de buurt te vinden zijn, we zetten ze voor je op een rij!

truck1 trek2

Food truck festival TREK – Is een gratis evenement waarbij parken worden omgetoverd tot gezellige openlucht restaurants. De verschillende food trucks worden gecombineerd met live muziek en kleinkunst waardoor er een gezellige sfeer ontstaat. Dit food truck festival wint aan populariteit en is daarom te vinden in meerdere steden in Nederland, waaronder Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Den Bosch, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam.

Amsterdam kookt – Focust zich tijdens hun event vooral op exclusievere foodies, die benieuwd zijn naar nieuwe trends, kook demonstraties en kookworkshops van topchefs. Dit alles wordt ondersteund door lekkere muziek, waardoor je een echt zomers gevoel krijgt. P.S. entree is gratis!

Taste of Amsterdam – Gevestigd in het Amstelpark is dit festival een waar begrip binnen Amsterdam. Topchefs bereiden diverse lekkernijen en gerechten voor je klaar. Wil je hierheen, zorg dan wel dat je een kaartje koopt!

Rrrollend – Dit is misschien wel het grootste food truck festival in Nederland met tientalen trucks. Het festival biedt entertainment voor alle leeftijdscategorieën gecombineerd met lekker eten! Het festival is gratis en verplaatst zich in de zomermaanden door heel Nederland. Benieuwd wanneer ze bij jou in de buurt zijn, bezoek de website van Rrrollend voor meer informatie en data.

Andere leuke food truck festivals om te bezoeken zijn: Ramblas in Nijmegen (tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten), Food Soul Festival in Zoetermeer en BARREL Food truck fest in Emmen.

Leave a Reply