De beschikbare espressomachines
Wanneer je op het punt staat om een espressomachine te kopen kun je kiezen uit een espressomachine volautomaat en een espressomachine halfautomaat. Alle koffiemachines verschillen nogal: zo zilt er verschil in gebruiksvriendelijkheid, het soort koffie dat je gebruikt en de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om een bakje koffie te zetten. Wanneer je graag snel een bakje koffie wilt zetten, dan kies je voor een espressomachine volautomaat. Met deze koffiemachines kun je met één druk op de knop een heerlijke espresso of cappuccino zetten. Bij sommige volautomaat machines zit een cappuccino optie inbegrepen, terwijl je bij andere een melkopschuimer meegeleverd krijgt.

Ook kun je kiezen voor een espressomachine halfautomaat. Deze zijn lastiger in gebruik, maar laten je wel meer nadenken over koffie. In het geval je graag meer wilt leren over koffie, is dit de perfecte optie. Daarnaast zien deze espressomachines er goed uit en is het vaak een goede aanwinst in de keuken.

Slow coffee methoden kopen
In het geval je graag koffie wilt zetten met een de hand, dan kies je voor handmatige brew methoden. Deze zijn een stukje goedkoper en je kun er alsnog heerlijke koffie mee zetten. Een ander voordeel van slow coffee methoden is dat je veel leert over koffie wanneer je deze gebruikt. Zo leer je meer over de ratio, de extractietijd en wat de temperatuur van het water met de smaak van de koffie doet. Wanneer je meer wilt leren over koffie raden we jou een handmatige espressomachine aan of handmatige slow coffee methoden. Onder slow coffee methoden verstaan we een french press, een aeropress of een chemex.

Leave a Reply