Street food hamburger

De heerlijke geuren, rijke smaken en de rumoerige straten: street food. In Azië is dit geen nieuw concept en is al jaren aan de gang. Vooral in landen zoals Hong Kong, Thailand en Singapore zijn de kraampjes langs de straten, de perfecte manier voor lokale bewoners om goedkoop te eten. Terwijl je over de straten slentert, kom je veel verschillende eettentjes tegen waardoor het lastig is om een juiste keuze te maken.

Ondanks de populariteit van de Aziatische eetstraatjes zijn er toch veel toeristen die het geen fijn gevoel vinden om op straat eten te kopen. Ze zijn bang om een voedselvergiftiging op te lopen. Daarom is het belangrijk om het kraampje goed te controleren op hygiëne voordat je eten koopt. Om de bereiding hoef je weinig zorgen te maken, het eten wordt namelijk vers voor je neus klaargemaakt. Op deze manier kan je in de gaten houden of er niks raars met het eten wordt gedaan en kan je gelijk een kijkje nemen van de kookkunsten. Al met al is Street food tegenwoordig de ultieme manier om exotische gerechten te proeven! Voor de mensen die dit gevoel willen bereiken zonder naar Azië af te reizen, hebben wij een aantal mogelijkheden gevonden in hartje Nederland.

Street Food smaken uit de keuken

Er zijn een aantal gerechten die typisch Street food uitstralen: neem een goedgevuld broodje vlees of vis aan een stokje. In Nederland ontstaan er steeds meer restaurants die met dit horeca concept werken. De gerechten in deze restaurants zijn geïnspireerd op de Aziatische Street food, zodat je hier ook in de koude winterdagen van kan genieten. Het interieur in deze restaurants laten je wanen in de Aziatische straten. De eigenaars willen je namelijk het werkelijke gevoel van Azië bezorgen door het restaurant te vullen met vervallen muren, exotische bomen en druk behang. Zonder het land uit te gaan zorgen deze restaurants ervoor dat je alsnog van Street food kan genieten.

Foodtrucks

Afgelopen zomer is een andere concept steeds meer een hit geworden: de rollende keuken oftewel de foodtrucks. In kleurrijke bussen of caravans worden diverse gerechten uit verschillende landen en windstreken, vers klaargemaakt. De foodtrucks zijn al een aantal jaren in omloop, maar in 2015 is dit pas echt opgepikt door de consument. De foodtrucks zijn heel erg te vergelijken met de kraampjes in de eetstraatjes van Azië, alleen dan rijdend. Er worden steeds meer evenementen georganiseerd, waar de foodtrucks bij elkaar komen om eetliefhebbers een leuke avond te bieden onder het genot van muziek. De foodtrucks verkopen kleine gerechten waardoor je van alles kan proeven zonder vol te zitten. Voor de ware eetproevers is zo’n evenement dus perfect voor een gezellig avondje dineren.

Nooit meer standaard gerechten eten maar genieten van nieuwe exotische smaken. Waan je in Azië door de Street food restaurants of eet in de buitenlucht met muziek op de achtergrond en de gezelligheid van mensen. Durf onbekende gerechten te proberen, je leeft namelijk maar één keer. Ben jij te vinden bij de volgende foodtruck festival?

Leave a Reply