Met de opkomst van het internet en de webshops zijn ook drankhandels online gegaan. Voorheen was het alleen mogelijk om bij de slijterij of in de winkels je drank te halen, tegenwoordig is het ook mogelijk om dit online te doen. Het enige probleem is dat je een, twee of meerdere dagen moet wachten voordat je je drank hebt. Niet erg handig als je het á la minute nodig hebt voor een feest of verjaardag, maar het scheelt wel qua slepen met al die zware flessen of kratten bier. Er zitten dus bepaalde voordelen maar ook nadelen aan het drank online bestellen.

Naar de supermarkt of online drank bestellen?

Drank bestellen op het internet is dus echt iets van de laatste jaren, maar heb je het zelf weleens gedaan? Veel mensen vinden het gemakkelijk op even snel naar de slijterij om de hoek te gaan of naar de supermarkt als ze op zoek zijn naar een lekker pilsje of wijntje voor in de avond. Helemaal met het lekkere weer is het handig om een drankje in huis te hebben. De populariteit van drankwebshops is nog wel aan het stijgen. Ga je voor gemak of reis je even naar de dichtstbijzijnde drankwinkel in de buurt?

Whisky en andere dranken

Wat is eigenlijk het meest gedronken drankje onder de Nederlanders? Bij de mannen zal het je niet verbazen, dit is vanzelfsprekend bier. Nederlanders staan bekend als goede bierdrinkers in het buitenland en dit is dus het drankje wat het meest wordt gedronken onder de mannen. Naast bier is whisky een van de dranken die vlak achter bier komen. Vrouwen zijn meer wijndrinkers en ze houden ook wel van een mixdrankje. Welke mixdrankjes zijn nou erg populair onder de vrouwen? Op vakantie worden er vooral cocktailtjes gedronken, dit kunnen dus verschillende soorten alcohol zijn.

Lekkere cocktails maken met bacardi en wodka

Bacardi is ook een zeer populair drankje onder mannen en vrouwen in Nederland en er zijn veel lekkere cocktails mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mojito of een missionary’s downfall. Het enige nadeel aan deze cocktails is dat je aardig wat producten is huis moet halen om deze drankjes te maken. Naast de cocktails met bacardi is wodka ook een populair drankje om cocktails mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Woo Woo cocktail die veel door dames wordt gedronken. De basis bestaat uit cranberry sap en het wordt gemaakt in een longdrink-glas.

Bier producten in Nederland

Zoals eerder benoemd, Nederland is een land dat enorm veel bierdrinkers telt, dit is ook terug te zien in het aantal brouwerijen dat Nederland kent. De bekendste brouwerijen zijn Grolsch, Heineken en Amstel. Deze bierbrouwerijen spelen ook een grotere rol in de internationale bierindustrie. Heineken wordt gedronken in meer dan 50 landen ter wereld! Ze zijn ook sponsor van bekende sportevenementen en deze manier van marketing helpt enorm goed bij de omzet. Grolsch is vooral bekend in het Oosten van Nederland en ze zijn de sponsor van FC Twente. Amstel was voorheen ook actief in de sport, het was hoofdsponsor van de Nederlandse voetbal beker, toen heette het de Amstel cup.

Leave a Reply