Bakkerij Smit is opgericht in 1936 door Wolter Smit. Bakkerij Smit staat bekend om het vriendelijke personeel, uitstekende kwaliteit en natuurlijk het grote assortiment. En als dit allemaal niet genoeg is wordt er ook nog is bezorgd bij jou thuis! Er zijn niet alleen de overheerlijke broodjes die gemaakt worden, er zijn andere producten zoals taart, koekjes en de heerlijke cakes en muffins. Dagelijks worden de brood en banket producten met passie bereid voor de klanten. Dus kom gauw langs en verwen je smaakpapillen.

Wolter Smit

Wat zouden we zonder hem moeten doen, de bakkerij Smit is door Wolter Smit opgericht in 1936. Al eeuwenlang wordt het met passie en liefde bereid. Hij begon in 1963 met een klein bakker zaak. Na zijn dagelijkse uren ging hij met een bakfiets langs de huizen en verkocht brood. Het mooie was de bakkerij groeide erg snel, meer mensen gingen naar de bakkerij toe en het kreeg al snel een grote naam. In 1974 gebeurde het Jaap Smit nam het over van zijn vader en de bakkerij verhuisde naar Bornebroeksestraat naar het huidige pand aan de violierstraat en al gauw ging iedereen naar de bakker toe en het werd een groot succes.

Het grote en heerlijke assortiment

Er is van alles te koop in de bakkerij zoals heerlijke warme broodjes, grote en mooie taarten, koekjes die net uit de oven zijn of de lekkere cake en muffins. Je hebt zoveel keuze in het ruime assortiment, het is dus een lastig dilemma voor de klanten. En tegenwoordig worden er meer producten gemaakt voor de klanten, er komen veel meer mogelijkheden zoals taarten die speciaal gemaakt wordt voor een bruiloft of verjaardagen. Een ding is wel zeker als je de bakkerij Smit van vroeger naar nu vergelijkt is het heel wat gegroeid.

Het beroep bakker

Nederland is natuurlijk een land waar heel veel brood wordt gegeten en dit betekent dat er veel bakkerijen zijn. Werken in een bakkerij is niet zomaar iets, het is erg hard werk. Je moet bijvoorbeeld iedere ochtend zeer vroeg eruit en voor sommige mensen is dit nogal lastig. Je moet er zo vroeg uit omdat de mensen op tijd brood komen halen voor het ontbijt en als het dan nog niet klaar is dan kun je niets verkopen. Vroeg opstaan hoort dus bij het leven van een bakker.

Bakkerijen in Nederland

Nederland kent enorm veel bakkerijen en dit is altijd al zo geweest. Wel is het zo dat er de laatste decennia enorm veel bakkerijen bij zijn gesloten. Rond 1960 waren er rond de 10.000 bakkers en tegenwoordig zijn het er ongeveer 2.500. Het vreemde is dat we de laatste jaren niet minder brood zijn gaan eten. Er zijn zoveel bakkerijen gesloten omdat er tegenwoordig bij veel supermarkten ook een aparte broodafdeling bij zit, vroeger was dit niet zo. Voor de echte ambachtelijke bakkers is er dus enorm veel concurrentie bijgekomen en is het lastig geworden om het hoofd boven water te houden.

 

Leave a Reply