Het is zover; ook in Rotterdam is er deze zomer een sushi festival! Het zal plaats vinden op 16 september en het schijnt alles te worden waarop je hoopt. Natuurlijk is het eerst zien en dan geloven, maar wij hebben er zeer goede gevoelens over. Dit eerste grote sushi festival zal allerlei sushi stands, sushi trucks en restaurants bevatten. Daarnaast is wordt er veel gedaan qua entertainment en zijn er onder andere workshops. Zo kun je zelf leren om sushi te maken en kun je daarmee gaan chillen in de verschillende lounge area’s die het festival zal gaan bieden met onder andere een hangmatten waar je je kan vermaken. Ook zal het festival veel exclusieve sushi ten toon stellen. Daarnaast kan je ook genieten van een area met kunst en aart en ook zal er een welness center aanwezig zijn! Daarnaast is er ook een area waar ander Aziatisch eten zal worden aangeboden en ook zal er een Aziatisch feestje zijn tijdens het festival. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in, maar hoe komt het eigenlijk dat sushi ineens zo populair is in Nederland?

Sushi werd ongeveer 25 jaar geleden bekend in Nederland. Sushi was toen een beetje net als kaviaar, het was chique eten, een delicatesse. Inmiddels is het een all you can eat-hit in Nederland en kun voor ongeveer 30 euro in vele restaurants onbeperkt sushi eten. Vele Nederlanders houden inmiddels ook echt van sushi en gaan hier vaak nog liever heen dan naar de pizzeria. Sushi lijkt ingeburgerd in Nederland en dit komt onder andere door de all you can eat-restaurants. Waar sushi vroeger exclusief was, kun je dit nu voor een vaste en niet al te dure prijs eten. Hierdoor is het voor veel meer mensen toegankelijker geworden en kun je het gaan proberen ook als je niet weet of je het wel lekker vindt. Zo kun je van alles proberen zonder dat het je erg veel geld kost. Daarnaast staan steeds meer jongeren open voor nieuwe dingen en geeft zo een concept de mogelijkheid om voor een vaste prijs te eten, wat voor jongeren erg aantrekkelijk is.

Leave a Reply