Het is soms moeilijk om te weten wat nou echt gezonde tussendoortjes zijn en wat niet. Vooral op het werk eet je wel eens een tussendoortje en dat is ook nodig. Maar wanneer je op je voeding aan het letten bent, is het dan toch handig om te weten wat een verantwoord tussendoortje is. Veel tussendoortjes die gezond lijken zitten namelijk vol met calorieën, zout of suiker en verzadigde vetten.

Je kunt het beste een tussendoortje nemen wat uit de Schijf van Vijf komt. Alles wat in de Schijf van Vijf staat is namelijk goed voor je en dus kan je alles kiezen en hier een lekkere combinatie van maken. Door iets te kiezen uit de Schijf van Vijf voorkom je dat je te veel ongezonde dingen eet. Daarnaast kan je ook een deel van je maaltijd als een tussendoortje nemen, zoals bijvoorbeeld brood of yoghurt.

Een paar gezonde tussendoortjes die uit de Schijf van Vijf komen is bijvoorbeeld fruit. Fruit is erg gezond en lekker. Je kan een fruitsalade maken of fruitspiesjes. Daarnaast kan je ook bevroren of gedroogd fruit eten. Bovendien kun je ook bijvoorbeeld een tussendoortje maken met dadels. Je kan hier zachte geitenkaas in doen of zuivelspread want ook dit is erg gezond. Een appel uit de oven met kaneel en rozijnen is ook erg lekker.

Daarnaast kan je ook kiezen voor snack groente. Je kunt bijvoorbeeld cherrytomaatjes, komkommer of stukjes paprika tussendoor snacken. Je kunt hier ook een lekkere gezonde dip bij maken zoals tuinbonendip of een paprika dip. Ook tomaat, komkommer of worteltjes met bijvoorbeeld hüttenkäse, pindakaas of notenkaas is een gezonde combinatie.

Bovendien kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een bakje yoghurt te nemen met een beetje gedroogde of bevroren fruit, noten of zaden. Ongezouten noten zijn namelijk ook gezond, mits je dit met mate eet. Plakjes banaan of appel met daarop pindakaas of notenpasta is ook een erg lekkere combinatie.

Zo zie je dat er veel lekkere en gezonde snacks zijn die je overdag zou kunnen eten! Je hoeft er haast niks voor te doen om toch lekker en gezond te snacken.

Leave a Reply