De zomer komt er weer aan! De eerste tropische dagen hebben al plaatsgevonden en het lijkt erop dat deze dagen vaker terug gaan komen de komende weken en maanden. Met dit weer is er natuurlijk niets lekkerder dan lekker buiten eten en te genieten van het weer met vrienden en familie. Vaak wordt er met dit weer gebarbecued en voor degene die dit nog nooit gedaan hebben volgen hier een aantal barbecue tips voor beginners.

Hoe krijg je de barbecue aan?

De eerste stap is vaak het moeilijkst, namelijk de barbecue aan krijgen. Om voldoende hitte te krijgen om lekker lang te kunnen barbecuen kan je kiezen uit houtskool en briketten. Het voordeel van houtskool is dat het veel warmer wordt, maar branden in vergelijking met briketten toch korter. Wanneer je gekozen hebt tussen houtskool en briketten, dan is het tijd om de barbecue aan te steken. Strooi een laag houtskool of briketten over de bodem en zorg ervoor dat de ventilatiegaten van de barbecue helemaal open staan. Hierdoor komt er voldoende zuurstof naar binnen, waardoor het makkelijker zal gaan branden.  Leg een aantal aanmaakblokjes tussen de houtskool en briketten en laat het branden. Na ongeveer 20 minuten kan het feest beginnen.

Het bakken van het vlees of vis

Een belangrijke tip is het invetten van het rooster. Door middel van het invetten blijven de stukken vlees en vis niet op het rooster plakken, waardoor het rooster niet vies wordt en uiteindelijk moeilijk schoongemaakt kan worden.

Het schoonmaken van het rooster

De laatste tip is ook de vervelendste. Na alle gezelligheid zal je er toch aan moeten geloven, het schoonmaken van het rooster. In plaats van uren te staan schrobben kan je het beste het rooster in een krant wikkelen en deze in het gras een nacht laten liggen. Door het vocht zal het rooster makkelijker schoon worden.

Door deze barbecue tips voor beginners zal de volgende barbecue gegarandeerd een succes worden.

Leave a Reply