Een lekker mals stuk vlees op de perfecte manier barbecueën en iedereen laten genieten van jouw culinaire kookkunsten in de buitenlucht. Waarschijnlijk is dit een droom voor veel mannen. Wil jij ook bekend staat als dé “barbecue chef” op elke verjaardag en gelegenheid barbecue? dat kan! Met een barbecue workshop aan huis maak jij jezelf tot een echte barbecueër. Door middel van een workshop op locatie kun jij of met een aantal vrienden getraind worden om culinair te leren koken in de buitenlucht. Met de BBQ-workshop aan huis, Big green egg, word jij een echte grillmeester!

De basis moet er zijn

Het is een kunst om echt goed te kunnen barbecueën. Het vergt tijd en de juiste benodigdheden. Wanneer je gaat barbecueën is het belangrijk om op een aantal punten te letten om de basis goed te hebben. Als de basis er is kun je overgaan tot het roosteren/grillen van het vlees. De basis geldt als volgt:

  • Goed vlees wat niet te veel vet bevat
  • Plaats de BBQ op de juiste plek
  • Steek de BBQ aan en wacht geduldig op de juiste temperatuur
  • Hygiëne moet goed zijn

Zodra de basis goed is, je handen zijn gewassen en de barbecue is op de juiste temperatuur, kun je beginnen aan het grillen van het lekkerste stukje vlees.

Wat is het ultieme barbecueën?

Een goede basis is natuurlijk van groot belang, maar waar het echt om draait is het grillen van je vlees. Maar voor je het vlees op de barbecue legt moet je het vlees op de juiste manier marineren. Het verschilt per vleessoort welke marinade er lekker bij is. In ieder geval is belangrijk, bij elk soort vlees, dat het goed wordt geolied. Let er wel op dat je het vlees niet té veel marineert, hierdoor kan de oorspronkelijke smaak verloren gaan. Vervolgens ga je stap voor stap het vlees op de juiste manier bereiden om het ultieme stuk vlees te barbecueën. Wanneer het vlees eenmaal op de barbecue ligt, is het van belang het vlees op de juiste momenten te draaien. Als het vlees een temperatuur heeft van ongeveer 70 graden, is het doorbakken.

Culinaire barbecue in de buitenlucht

Met de barbecue workshop, big green egg, leer jij culinair koken in de buitenlucht. Tijdens de cursus leer je van een echte specialist op het gebied van barbecueën op de big green egg barbecue. Naast dat het ontzettend leuk/gezellig is, krijgt je kookvaardigheid een boost. Tijdens de cursus ben je verantwoordelijk voor het bereiden van een aantal gerechten met hulp van de specialist. Naast de basiscursus is het ook mogelijk om de masterclass cursus van de big green egg te volgen. Wanneer je de basiscursus al hebt gevolgd is de masterclass een opvolger om je barbecuekunsten nóg meer te verbeteren. Na het volgen van de masterclass beschik jij over de kwaliteiten om een heerlijk menu van meerdere gangen op tafel te zetten. Lijkt jou dit ook wat? Deze BBQ-workshop is op locatie, en geschikt voor iedereen!

Leave a Reply

1 comment