Koken

Je hebt ze vast wel al eens zien voorbij komen op het internet: de zogenaamde life hacks. Dat zijn allerlei slimme trucjes om alledaagse voorwerpen te gebruiken op een andere manier waarop ze erg handig zijn. Op deze manier kan je eenvoudige voorwerpen een andere functie geven waarvoor ze ook heel praktisch zijn. Dat heet dan life hacks. Online kan je er een heleboel handige – en grappige – vinden. Er zijn er ook een heleboel life hacks die je kunnen helpen bij het koken. Hieronder lees je de handigste food life hacks!

  1. Je drankje lekker snel koel

Als je een drankje snel koud wil hebben, kan je het even in de vriezer leggen. Maar het kan zelfs nog sneller. Doe een nat stukje keukenpapier rond flesje of blikje en het zal in no time heerlijk koel zijn! Erg handig als je onverwacht bezoek krijgt of tijdens een feestje sneller door je drankvoorraad zit dan verwacht.

  1. Een handige spuitfles om niet meer te knoeienLife hacks pannenkoekenbeslag

Als je een lege fles ketchep of curry hebt, smijt ze dan niet meteen weg. Was de fles goed uit, erna kan je hem gebruiken als spuitfles voor je pannenkoekendeeg. Daarmee kan je makkelijk het pannenkoekenbeslag doseren en zal je minder knoeien. Bovendien kan je het deeg ook makkelijk afgesloten in de koelkast bewaren!

 

 

 

 

 

  1. Makkelijk je recept lezen tijdens het koken

Ken je het probleem dat je aan het koken bent en je moet je kookboek weer eens verschuiven voor die extra pan of er vliegen spatten op terwijl je bezig bent? Dat kan makkelijk opgelost worden! Gebruik een kopstek met klemmen waar je je broeken en rokken aan kan ophangen en gebruik die om je kookboek op te hangen aan de keukenkast. Ideaal om meer ruimte te hebben tijdens het koken en hem op de juiste pagina te houden.

  1. Geen waterige wijn of ijskoffie meer

Een lekker fris glaasje witte wijn of een heerlijke ijskoffie op een warme dag, dat kan smaken! Deze moeten wel koel blijven en daarom zijn er soms ijsblokjes in. Dan kan je drankje al snel waterig worden. Met deze life hack kan je dat probleem voorkomen: maak ijsblokjes van koffie in plaats van water, dan wordt je ijskoffie enkel aangelegd met koffie. Voor in wijn kan je groene olijven invriezen die daarna het drankje koel kunnen houden.

Life hacks koffie-ijsblokjes

 

  1. Een handige lunchbox voor je bagel

Ken je de ronde cd doosjes van vroeger nog? Deze verpakking is de ideale lunchbox voor je bagel, die pas er namelijk perfect in. Een goede oplossing dus voor als je je bagel wil meenemen als lunch!

  1. Lekker rijpe bananen

De smaak van bananen verschilt wat naargelang hoe rijp ze zijn. Sommige mensen eten ze graag als ze nét rijp genoeg zijn en voor anderen mag ze goed rijp zijn. Maar dat proces kan bij bananen erg snel gaan. Met deze life hack kan je bananen langer goed houden: doe vershoudfolie rond de top van de bananen.

Life hacks bananen goed houden

 

  1. Niet meer vissen achter een stukje eierschaal

Het kan de handigste onder ons wel eens overkomen, je breekt een ei en er glipt een stukje eierschaal mee in het eiwit. Dan begint de uitdaging om het er weer uit te krijgen, want het glijdt meteen van je vinger of vork af. Wat moet je doen? Je vingers simpelweg even nat maken, dan krijg je het stukje schaal zo vast!

  1. Je sla langer vers houden

Als je een lekkere verse krop sla schoonmaakt en op tafel zet, blijft er altijd wel wat over. Na enkele dagen in de koelkast is het jammer genoeg alweer slecht. Maar niet met deze tip! Leg eerst een stuk keukenpapier bovenop de sla en doe dan de vershoudfolie over de kom. Zo blijft je sla wel een hele week goed!

Leave a Reply