We zijn nu halverwege januari van een nieuw jaar. We kunnen ons dus klaarmaken voor de trends op het gebied van voedsel voor dit jaar. Wat gaan we meer eten? Wat zul je vaker tegenkomen in de winkels en in restaurants? In dit artikel staan een aantal foodtrends van dit jaar!

Meer groente

Vegan food was een echte hype vorig jaar. Dit jaar zal dat niet anders zijn. De vegan restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en het is populairder dan ooit. Mensen zullen steeds vaker hun stukje vlees omruilen voor een lekkere vegan maaltijd. Daarnaast zullen plantaardige vleesalternatieven een opmars maken. Er zal ook veel meer van de groenten gegeten worden. Voedselverspilling is al jaren een issue, maar dit jaar zal er veel meer aan gedaan worden.

Speciaalbier

Speciale en sterke biertjes zullen het nieuwe wijn zijn dit jaar. Er zijn talloze soorten speciaalbier en het past perfect bij een lekkere maaltijd. Ruil jij een rood wijntje al graag om voor een lekker koud speciaalbiertje? De restaurants zullen naast een wijnkaart ook vaak een bierkaart gaan implementeren.

14931675222_8b8705cf54_z

De vierde maaltijd

Vroeger was het normaal dat je drie maaltijden per dag at. Tijdens de industriƫle revolutie werd dit ingesteld zodat de arbeiders genoeg energie hadden om te werken. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen vaker kleinere maaltijden eten. Mensen nemen daar de tijd voor en het is bovendien goed voor je om lichtere maaltijden te eten.

Online bestellen

Alles gaat online tegenwoordig. Je kunt al via Thuisbezorgd allerlei maaltijden bestellen die aan deur worden geleverd. Ook gezondere alternatieven zijn aan het groeien. Zo heb je bijvoorbeeld de maaltijdbezorgservice Foodora die gezonde maaltijden thuis bezorgd. Dit zal blijven groeien. Ook gaat men steeds minder langs de supermarkt. Mensen bestellen hun boodschappen liever zodat ze het huis niet uit hoeven.

Eetbare bloemen

We zien het steeds vaker. Het begon vooral in luxe restaurants waar ze eetbare bloemen serveren. In 2018 zul je dit nog vaker zien. Ook gaan we vooral bloemenextracten in drankjes zien. Denk aan koffie met de aroma van bloemetjes maar ook op desserts of thee. Het zal voor veel mensen even wennen zijn, maar het zal zeker populair worden!

Een nieuwe superfood

Volgens WholeFoods, een Amerikaanse supermarkt concern gericht op natuurlijke producten, zijn poeders de trend van dit jaar. Deze poeders wat een beetje te vergelijken is met specerijen zijn erg gezond voor je. Zo heb je de poeder Maca, wat een poeder is van de macawortel kan het libido verhogen, je veel energie geven en bevat vitamine B. De poeder Moringa bevat veel calcium en ijzer. Verder kun je de poeders aan je smoothies, soepen en andere gerechten toevoegen voor extra smaak en vitaminen.

DSC_0500

Gezonde chips

De chips in de winkel zijn niet bepaald gezond. Mensen proberen wel steeds gezonder te eten. Daarom zul je in de winkel steeds vaker gezonde varianten van chips vinden. Chips waar weinig slechte voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. De chips kunnen van aardappel gemaakt zijn, maar je zult ook chips van gedroogde groente zoals casave en zeewier in de schappen zien.

Leave a Reply