Paashaas

Pasen staat alweer bijna voor de deur. Dit jaar valt Pasen op 1 april. Dat is redelijk vroeg, Pasen kan vallen tussen 22 maart en 25 april. Over 2 weken is het dus Pasen en dat betekent voor veel mensen dat ze vrij zijn en gaan genieten van een paasontbijtje. Tegenwoordig wordt het steeds meer standaard om niet alleen een paasontbijtje te doen, maar ook om een Paaslunch of Paasbrunch te doen. In dit artikel lees je een leuke recept om te maken met vrienden of kinderen. Het is simpel, kost niet veel voorbereidingstijd en een groot deel van de ingrediënten hebben de meeste mensen wel standaard in huis.

Ingrediënten

Voor het paasbrood heb je nodig:

  • Een handjevol rozijnen
  • Een eetlepel bloem
  • Een citroen
  • 500 gram witbroodmix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • ½ pakje amandelspijs
  • 2 eetlepels maanzaad
Paasbrood

Paasbrood

Bereidingswijze

  1. Spoel de rozijnen om en schud ze op met de bloem.
  2. Maak de citroen schoon en rasp de buitenkant eraf.
  3. Doe de broodmix in een kom en meng de rasp en vanillesuiker erdoorheen
  4. Smelt de boter langzaam.
  5. Breek het ei in een kom, klop het los en roer de melk en gesmolten boter erdoorheen.
  6. Schenk dit mengsel bij de broodmix en maak er een stevig deeg van.
  7. Kneed daarna voorzichtig de rozijnen erdoorheen.
  8. Laat het deeg zo’n 10 minuten rijzen.
  9. Na het rijzen kan je het deeg verdelen over een aantal bolletjes.
  10. Maak van het amandelspijs ook kleine bolletjes.
  11. Stop de kleine amandelbolletjes in de deegbolletjes.
  12. Vorm nu het gehele paasbrood door de bolletjes in een spiraalvorm neer te leggen.
  13. Druk de bolletjes aan en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
  14. Bestrooi het brood na het rijzen met het maandzaad en zet voor 25 minuten in de oven om 200 graden Celcius.
  15. Laat het paasbrood goed afkoelen.

Leave a Reply