Gezonder eten. Het is voor veel mensen een van hun voornaamste voornemens als een nieuw jaar van start gaat. Toch weet niet iedereen hoe je dit nou het beste aan kunt pakken. Het eten van voldoende groente en fruit is in ieder geval essentieel voor een goed voedingspatroon. Toch eten veel Nederlanders structureel te weinig groente en fruit. Gelukkig bieden steeds meer bedrijven gratis fruit aan op kantoor. Dit is tegenwoordig eenvoudig te regelen, want er zijn fruitleveranciers die fruit bezorgen op het werk. Zo wordt er iedere week een nieuwe mand met vers fruit bezorgd.

 

Meer fruit, minder ongezonde tussendoortjes

Een volle mand gevuld met heerlijke, kleurrijke soorten fruit ziet er heel uitnodigend uit. Opeens lijkt een granenreep of eierkoek een stuk minder lekker en gezond als tussendoortje. Door voor het fruit te kiezen krijg je meer vitamines en vezels binnen. Dit is goed voor je weerstand en spijsvertering. Tegelijkertijd laat je de andere tussendoortjes staan, wat scheelt in calorieën. In die zogenaamd ‘gezonde’ tussendoortjes zit namelijk vaak veel meer suiker en vet dan je denkt. Op deze manier ben je dus dubbelgezond bezig. Als je jezelf echt eens wilt trakteren, maak dan een lekkere fruitsalade van verschillende soorten fruit.

 

Fitter en minder ziek

Zoals gezegd is het eten van voldoende fruit goed voor je weerstand. Een hogere weerstand betekent dat je minder vatbaar wordt voor ziektes. Zeker in periodes dat de griep heerst is dit van belang. Voor werkgevers is het ook belangrijk dat het personeel gezond blijft, omdat ziekteverzuim geld kost. Als er bij jou op kantoor nog geen fruit wordt geleverd, vraag hier dan eens naar bij je baas of office manager. Zij zijn vast geïnteresseerd in deze simpele en goedkope manier om de gezondheid van werknemers te verbeteren en zo het ziekteverzuim terug te dringen.

 

Leave a Reply